Известие

Collapse
No announcement yet.

Неудобен съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неудобен съединител

Колеги, имам един малко странен проблем. Съединителя не ми е особено удобен, не съм особено запознат но като че ли отделя доста високо и не мога да си го регулирам с петата на крака на пода и се налага доста често да се намествам. Някой има ли подобен проблем и това при Алфите по принцип ли е така, има ли как да се регулира. И като, че ли не само самото високо отделяне ами самия педал има странен ход, като че е някак много вирнат нагоре :s
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
    Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
    Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

съединителя ти
    / това е иска нов.
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Ми не вярвам, ходих последните 2 месеца 2 пъти в сервиза на Хари и Боби да си обслужа колата и я гледаха обстойно, не са казали че има проблем със съединителя. В смисъл за нещо различно става въпрос - просто сами ход на съединителя е странен и ми е неудобен за работа, не знам някой дали има подобен проблем

Comment

Ами пробвай някоя друга алфа за сравнение. При мене на боксера с нов съединител си отделя по-високо отколкото твин спарка.
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
        Audi A4 1.9 TDI

Comment

на мене лятото ми сложиха чисто нов съединител,и той отделя доста високо...но според мен,това е нормално
          имам алфа ромео 146 боксер

Comment

Моя пук отделя на 2 места малко като го пусна съвсем леко и зацепва колкото да почне се плъзга колата и след това има етап в който няма промяна и в супер горна точка вече си отделя нацяло обаче супер ниско ми зацепва
            ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
            Nissan Qashqai 2,0 140hp
            Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
            ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Заминал си е, а в сервиз при стандартно обслужване няма кой да види че ти отделя горе и какво е състоянието му .
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Нищо й няма.. така са си 145-ците. Самия ход на педала им е такъв един... дълъг или дълбок ако мога така да кажа Ти кой номер обувки носиш?
                Жена ми и тя не може да си опре петата в стелката като отделя

dimo... Как пък реши, че е заминал?
                ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                sigpic
                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Аз пък не си опирам петата като го натискам..въпрос на вкус!
                  Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                  За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

При мене пък "полусъединителя" е около 1-2 мм. Който я е карал мойта я кара да гасне по 1000 пъти Ама си ми е екстра
                    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                    Fiat Brava JTD

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщение
                      Ти кой номер обувки носиш?
                      44'ти Не е това проблема, големичък съм си (190cm), че даже и ми е малко малка колата Просто дето викаш самия ход му е някак кофти.

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
                      При мене пък "полусъединителя" е около 1-2 мм. Който я е карал мойта я кара да гасне по 1000 пъти Ама си ми е екстра
                      То май при повечето (всичките) е така, поне доколкото знам

Comment

моита отделя посредата и "полусъединителя" е точно 1-2мм просто трябваше да свикна
                        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Нищо й няма.. така са си 145-ците. Самия ход на педала им е такъв един... дълъг или дълбок ако мога така да кажа Ти кой номер обувки носиш?

dimo... Как пък реши, че е заминал?
                          ако първоначално си е бил както трябва и после постепенно с времето отделя все по високо то това показва че е заминал вече и трябва да се подмени също както се подменят накладките когато се износят
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            ако първоначално си е бил както трябва и после постепенно с времето отделя все по високо то това показва че е заминал вече и трябва да се подмени също както се подменят накладките когато се износят
                            На мен това ми е пределно ясно колега. Просто момчето от скоро кара 145-ца и все още му прави впечатление... техния малко "по така" съединител. Това е.
                            За.. "заминал" има далеч по точни симптоми, като... "буксуващ".. н това, че отделя малко по високо.. не винаги значи заминал.
                            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

На мен това ми е пределно ясно колега. Просто момчето от скоро кара 145-ца и все още му прави впечатление... техния малко "по така" съединител. Това е.
                              За.. "заминал" има далеч по точни симптоми, като... "буксуващ".. н това, че отделя малко по високо.. не винаги значи заминал.
                              колега високото отделяне винаги предхожда буксуването на теб може да ти е пределно ясно но това не значи че за всички е така аз не оспорвам твоите познания по автомобилите а само изказвам мнението си благодаря за вниманието.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X